Iwert 7 8563AM Wijckel

06 10 599 212

“Je kunt de wonden van een ander alleen maar genezen, als je er zelf ook enkele hebt.”

(C.G. Jung)
In 2005 ben ik na een aantal ingrijpende gebeurtenissen (o.a. scheiding, overlijden familieleden, afbranden huis), gestart met de opleiding Kinder- en jeugdtherapie in Driebergen. In 2007 ben ik begonnen met werken als Kinder- en jeugdtherapeut in een eigen praktijk aan huis (in Sondel). Als snel begon het weer te kriebelen en ben ik op zoek gegaan naar een verdiepende studie. Mede het lezen van diverse boeken van Irvin Yalom, zowel fictie als non-fictie, hebben mij geïnspireerd om de studie Jungiaans analytische therapie te gaan volgen. Yalom geeft in zijn boek “the Gift of Therapy” aan dat het belangrijk is om als student c.q. therapeut zelf in therapie te gaan. Dus niet alleen tijdens de studie tot… maar ook in de verschillende levensfasen na de studie. Filosofie is ook altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Yalom; volgens hem is filosofische kennis essentieel voor een psychotherapeut. Zijn kennis hierover is o.a. terug te vinden in zijn romans waar filosofen een hoofdrol spelen, zoals Nietzsche en Spinoza. Het lezen van zijn boeken heeft mij de mede aangezet een “verdiepende studie” te gaan volgen, waarbij persoonlijke ontwikkeling belangrijk is, waar naast oefening in praktische therapeutische methoden en interventies, ook verdieping van de kennis van o.a. filosofie, religie, kunst en mythologie wordt verkregen en individuele (langdurige) leeranalyse een vereiste is.

Inmiddels heb ik de studie tot Jungiaans analytisch therapeut afgerond (juni 2015) en begeleid ik al sinds een aantal jaren, naast kinderen en jongeren, ook regelmatig volwassenen in mijn praktijk aan huis, nu  in Wijckel, aangezien ik ben verhuisd.

Zelf heb ik twee kinderen (24 en 26 jaar) uit een eerdere relatie. Mijn echtgenoot heeft eveneens twee kinderen uit een eerdere relatie. Ik heb op dit moment drie honden, die eventueel kunnen worden ingezet tijdens therapie om kinderen te ondersteunen, stimuleren of te laten ervaren dat zij mogen zijn wie zij zijn.

Ik nodig u uit verder te lezen wat de mogelijkheden zijn!

Saskia Dattatreya-Dudok van Heel